Niets doen lijkt mooier dan dat het is

Tineke (67) en Wil (77) uit Noordwijk, getrouwd

Je maakt er wat van

Wil: Om eerlijk te zijn heeft corona weinig invloed op ons gehad. Natuurlijk was het jammer dat we de kleinkinderen niet konden zien en dat we niet op vakantie konden. Maar over het algemeen hebben we niet veel hinder ondervonden. We zijn ook niet echt bang geweest. We hebben ons aan de maatregelen gehouden. Toen een kleindochter jarig was, hebben we buiten voor het raam taart gegeten. Je maakt er dan toch wat van.

In een zwart gat

Tineke: Op mij heeft het toch wel wat meer effect gehad. Zo ging ik eind februari 2020, toen corona net begon, met pensioen. Nou, toen moest ik wel erg wennen hoor. Het werk viel weg. Door corona kon ook niet even op werk langsgaan en met oud-collega’s koffie drinken ofzo. En omdat ook het sociale leven wegviel, viel ik toch wel even in een gat.

Wil: Ja, niets doen lijkt mooier dan dat het is. Ik ben al wat langer met pensioen. Maar toch heb ik zo nu en dan wat ritjes naar Zwitserland met bloemen en planten. Ook tijdens corona. Ik kon altijd zo doorrijden en hoefde niet te testen of zo. Wel waren de mondkapjes verplicht, al vergat ik die zo nu en dan.

Bezig blijven

Tineke: Natuurlijk was het tijdens corona wel wat saai, maar je past je aan en doet het er mee. We proberen gewoon bezig te blijven. Weer of geen weer, we gaan wandelen en fietsen. Ook hou ik van lezen en puzzelen. En we kunnen goed samen zijn hoor, gelukkig maar.

Wachten met boeken

Wil: ‘s Zomers gaan we nooit op vakantie. We wonen in Noordwijk en fietsen zo naar het strand. Het is daar goed vertoeven en we zijn er gek op. ’s Winters gaan we graag naar de Canarische Eilanden. Maar we boeken nu nog niets. Eerst effe afwachten hoe het gaat met de besmettingen en nieuwe varianten.

Onwennig en vreemd

Tineke: Fijn dat er versoepelingen zijn en we bijvoorbeeld ook weer verjaardagen kunnen vieren. Ik ben wel huiverig voor mensenmassa’s. Het is allemaal wat onwennig en vreemd nu.

Wil: Restaurants heb ik niet gemist. Het liefst eet ik thuis, en dan gewoon een prakkie met aardappelen, groente en vlees. Ik ben niet ouderwets, maar wat eten aan gaat wel haha.

Wat moet, dat moet

Tineke: We zijn beiden gevaccineerd. Op tv was er gedoe over de vaccinaties. Wij kregen twee prikken van Pfizer en hadden geen last gehad van bijwerkingen. Ook hoorde je op tv steeds over die mondkapjesaffaire, over de avondklok, over de maatregelen en de versoepelingen etcetera.

Wil: Op een gegeven moment keek ik enkel nog het journaal en niet meer naar die debatten. Ook las ik geen krant meer.

Tineke: Ik hou het nog wel een beetje in de gaten, vooral de besmettingscijfers.

Wil: We zien wel hoe het gaat, ook met de buitenlandse varianten. Misschien zullen we jaarlijks een COVID-vaccinatie moeten doen. Wat moet, dat moet.