Corona zorgde voor intensiever contact

Ingrid (70) en Hasna (66) uit Den Haag, vriendinnen

Wandelen met zijn tweeën

Ze hebben het ontzettend gezellig samen, Ingrid (70) en Hasna (66) uit Den Haag. Tijdens een Vraagelkaar Café kwamen ze een paar jaar geleden in contact met elkaar en nu wandelen ze iedere week, of doen ze iets anders leuks samen. Hun contact begon met wandelen in een grotere groep, maar Hasna zag het wandelen in een groep niet zo zitten in coronatijd. Dus gingen ze met zijn tweeën wandelen. En daardoor is het contact geïntensiveerd en ontstond een mooie vriendschap.

Steun en toeverlaat

“Ingrid is een leuk mens. Ik had meteen een klik met haar. Ze is voor mij mijn steun en toeverlaat. Ik kan dingen waar ik dagelijks tegenaan loop met haar bespreken en kan bij haar terecht met vragen: ‘wat zou jij doen?’ We appen ook vaak”, zegt Hasna. Ze vertelt dat het best lastig is om iemand te vinden die dezelfde interesses heeft. “Er zijn wel mensen die ervan houden om naar musea te gaan, maar als het heel warm is heb ik daar geen zin in. Het leuke van Ingrid is dat ze overal voor openstaat en interesse heeft in veel dingen. Ze kan goed luisteren en is geduldig en behulpzaam. Het is fijn om zo iemand als vriendin te hebben.”

Zoeken naar leuke activiteiten

Ingrid stelt het op prijs dat Hasna heel goed in de gaten houdt of er leuke activiteiten zijn waar ze beiden naar toe kunnen gaan. “Ze kijkt in de krant of op internet waar we naartoe kunnen gaan en mailt of appt me dan de mogelijkheden. En het leuke is dat ze ook heel zorgzaam is als ze een idee heeft. Ze zoekt dan bijvoorbeeld uit hoe we daar kunnen komen”, zegt Ingrid.

Hele leven gezorgd

Ze hebben allebei een uitgebreide sociale kring en geven elkaar de ruimte. Hasna: “Ik ben van vrijheid en blijheid. Ik kom uit de zorg en heb mijn hele leven gezorgd. Ik ben net gepensioneerd en heb nu een heleboel tijd. Ik denk nu ook een beetje aan mezelf; het is tijd om te genieten! Ik heb ook andere vriendinnen met wie ik dingen onderneem. Mijn agenda zit vol!”, lacht ze.

Van elkaar leren

Ook Ingrid heeft een druk leven, maar waardeert het contact met Hasna zeer. Ze geniet van de momenten die ze samen heeft met Hasna. “Ik waardeer het contact en de activiteit die we ondernemen: daar leer ik van. Zo leer ik over planten als we samen naar het tuincentrum gaan. Je leert van alles wat je samendoet. Contact met een ander heeft altijd waarde.”

Het verhaal van Ingrid en Hasna is ingezonden door Vraagelkaar.nl, een website waar mensen met elkaar in contact kunnen komen om samen iets leuks te doen en/of iets voor elkaar te betekenen.