Over Wij & corona

Hoe beleven Nederlandse senioren de coronacrisis? Hoe is hun leven veranderd, waar maken zij zich zorgen over, wat geeft hen hoop en troost, hoe brengen zij de dag door? Onder de noemer ‘Wij & corona’ geven initiatiefnemers Leyden Academy on Vitality and Ageing en stichting GetOud een podium aan senioren om hun verhaal te vertellen en elkaar te inspireren. Alle verhalen komen samen op dit platform.

Leyden Academy is een kennisinstituut met als missie het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen.

GetOud initieert positieve, vernieuwende en inspirerende projecten voor met en over ouderen.

Het initiatief Wij & corona wordt mede mogelijk gemaakt door het Jo Visser fonds, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en Fonds 1818.


Onze partnersBeeldvorming

De dreiging van het coronavirus, de maatregelen om afstand tot elkaar te bewaren en voorlopig vooral thuis te blijven, veranderen ons leven ingrijpend. Senioren zijn een extra kwetsbare groep. Er wordt veel over hen gesproken in de media, maar hun eigen stem horen we maar weinig. Daarom zijn we begonnen met het interviewen van senioren om hun verhalen online te delen op dit platform. We nodigen ook iedereen uit om ouderen in hun omgeving te bellen, hun verhaal vast te leggen en in te sturen. Senioren kunnen ook zelf hun bijdrage inzenden: als tekst, maar dit kan ook in de vorm van video, een foto of een tekening. Het platform biedt ten slotte ook ruimte voor familieleden, vrienden, mantelzorgers en zorgmedewerkers om hun verhaal te vertellen in deze uitzonderlijke tijden.

Leyden Academy heeft in april 2020 ook 59 diepte-interviews gehouden met Nederlandse ouderen, om een fundamenteler beeld te krijgen van hoe zij deze uitzonderlijke periode beleven. De uitkomsten van dit kwalitatieve onderzoek zijn in juni 2020 bekendgemaakt, u kunt deze hier teruglezen.Ook uw verhaal vertellen?

Stuur ons uw verhaal van maximaal 700 woorden en voeg 1 foto toe. Wij delen deze op de website en social media. Wij behouden ons het recht om de tekst aan te passen, in te korten of het verhaal niet te plaatsen.