Toen hier corona uitbrak, belden we iedere dag

Sissy (63) en Coby (73) uit Oosterwolde, vriendinnen

Oude bekenden

Vroeger woonde Sissy naast een vriendin van Coby. In januari kwamen ze elkaar na jaren opnieuw tegen in het Vraagelkaar Café. Sissy: “We spraken met elkaar en wat later zag ik dat ze een oproepje had geplaatst via de website van Vraagelkaar. Toen dacht ik: ‘wat leuk, ik ken haar al’. Toen hebben we eerst koffie gedronken. Het contact verliep wel iets gemakkelijker omdat we elkaar al een beetje kenden.”

Samen leuke dingen doen

Bij het koffiedrinken bleek dat Coby ervan houdt om samen leuke dingen te doen. En daar is Sissy op haar beurt ook wel voor in. Dus nu zoekt Coby iedere maand een leuk dagtripje uit en dat vindt Sissy wel zo makkelijk. Ze zijn al naar het Hunebedmuseum in Borger geweest en het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Verder hebben ze een bezoek gebracht aan museum de Proefkolonie in Frederiksoord, dat het verhaal van de oorsprong van de verzorgingsstaat vertelt. En pas nog zijn ze naar het Jopie Huismanmuseum in Workum geweest.

Zingevend contact

“Musea waren nieuw voor Coby, maar nu heeft ze zelfs al een Museumjaarkaart gekocht. En tijdens een uitje denkt ze alweer na over de volgende”, lacht Sissy. Ook bellen ze elkaar iedere maandag. “Maar toen hier in maart corona uitbrak, belden we iedere dag. Coby kon toen haar huis niet uit,” zegt Sissy. Ze houden het liever gezellig dan dat ze over problemen praten. Ze noemt het contact prettig en zingevend.

Echte vriendinnen

Sissy en Coby beschouwen elkaar als echte vriendinnen. “Coby is een heel leuk en pienter mens die goed weet wat ze wil. Ze stottert een beetje en loopt met een rollator, maar in ons contact is dat totaal geen belemmering. Verder is ze opgewekt en fleurig,” vindt Sissy. “Sissy beschouw ik als mijn beste vriendin. Onze band is snel gegroeid, want pas afgelopen januari kwam ik met haar in contact. Ze is heel meegaand en kan heel goed luisteren,” besluit Coby.

 

Het verhaal van Sissy en Coby is ingezonden door Vraagelkaar.nl, een website waar mensen met elkaar in contact kunnen komen om samen iets leuks te doen en/of iets voor elkaar te betekenen.