De jonge mensen hebben de toekomst en kunnen dit aan

Catharina (84) uit Rijswijk

Schrijf het van je af

Het gaat erom hoe ik me nu voel in deze coronatijd. Eerst maar die anderhalve meter afstand. Dat is prima, maar veel mensen houden zich er niet aan! Oké, in het begin ben ik lekker bezig geweest, ik heb twee jurken en een blouse gemaakt. Maar nu heb ik geen zin meer om iets te doen, daarom schrijf ik het maar van me af.

Appen en denken

Heel fijn, ik heb een tuin en ik ben daar onwijs blij mee. Verder probeer ik de dagen te vullen met appjes en telefoneren. En ik zit ook veel te denken! Hoe komen we hier weer uit? En hoe ziet de toekomst eruit?

Vrijheid

Hoe beleven de jongeren deze tijd? Voor 5 mei deed ik mee met praten met jongeren over vrijheid en hoe het was om in de oorlog jong te zijn. Zeven jaar oud was ik, dan beleef je het toch wel. Ik kreeg een brief van een jongen van 14 jaar, hij zei over deze tijd: ‘Ik voel me niet vrij’. Dat was in de oorlog wel zo, als kinderen konden we toch gewoon buiten spelen .

Altijd dreiging

Toen ik mijn eerste kind kreeg waren er ook bedreigingen. Zoals de dreiging van een atoomoorlog. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat er altijd een tijd komt of is die bedreigend is. De jonge mensen groeien hier in of mee op en weten, net zoals ik, niet hoe het verder gaat in ons leven.

Jonge mensen

Mijn goede gevoelens heb ik over de jonge mensen. Zij hebben de toekomst en kunnen dit aan. Dat is mijn vertrouwen en mijn hoop.