Heel fijn om weer even ouderwets contact te hebben

Wietske (96) uit Hoofddorp, gepensioneerd verpleegkundige, woont in aanleunwoning

Paasverjaardag

Ik ben maandag op Tweede Paasdag 96 geworden. Dit jaar hebben we de verjaardag klein gevierd. Mijn zoon doet in de huidige crisis boodschappen voor mij, om mij te ontlasten. Maandag is hij samen met zijn vriendin ook bij mij binnen geweest en hebben we mijn verjaardag gevierd. Het bezoek verhoogt natuurlijk het risico op corona voor mij, maar dat neem ik voor lief. We hebben natuurlijk wel anderhalve meter afstand gehouden. Ik vond het heel fijn om weer even ouderwets contact te hebben. Verder kijk ik ernaar uit om de verjaardag later in het jaar te vieren als iedereen weer op bezoek mag komen.

Videobellen

Mijn kleindochter woont begeleid. In de instelling hebben ze strenge regels om de bewoners en het personeel te beschermen. Als je buiten de instelling gaat, moet je bij binnenkomst meteen twee weken in quarantaine. Strenge regels waar argumenten voor zijn. Omdat zij niet langs kan komen, zijn we op mijn verjaardag gaan videobellen. Ik kan dat niet zelf, maar mijn zoon hielp mij daarbij. Het was heel fijn om haar even te zien en te spreken. Als ik alleen ben dan bellen we gewoon ouderwets met de vaste telefoon. Dat kan ik wel hoor haha.

Sterk Fries gestel

Gezondheid is voor mij belangrijk. Op mijn leeftijd is het juist leuk om je leeftijd te noemen. De meeste mensen willen er niet mee geassocieerd worden, maar ik ben trots. Ik ben 96 jaar en slik maar één pilletje per dag. De dokters zijn iedere keer weer verbaasd over mijn gezondheid. Ik heb een sterk Fries gestel, maar ik heb zelf ook bijgedragen met mijn leefstijl. Ik heb nooit gedronken of gerookt en nooit zout aan het eten toegevoegd. Dat heeft vast heel erg veel geholpen. Ik snap echter wel dat op mijn leeftijd de kans heel klein is dat ik een corona-infectie overleef. Dus ik volg de regels. Ik doe mijn best om de 100 te halen, dat lijkt me leuk.