Supin (67) uit Thailand, werkt voor een kledingfabriek
Niet bang voor mezelf
Sinds het uitbreken van het virus luister ik naar de radio en kijk ik televisie om de situatie in ons land te volgen. Het levert veel stress op. Er is heel veel informatie en ik weet nooit zeker welk nieuws echt is en welk nieuws nep. De informatie die ik heb gekregen, heeft me erg bezorgd gemaakt. Ja, ik ben bang, maar niet zozeer voor mezelf. Ik maak me zorgen over de gezondheid en veiligheid van mijn kleinkind. Hij woont met zijn ouders in een andere provincie.
Dit jaar geen bezoek
Ieder jaar komen ze bij me op bezoek en hebben we een heel gelukkige tijd samen. Helaas heeft de overheid dit jaar aangekondigd dat de Songkran vakantie (het Thaise traditionele nieuwjaar en water festival) uitgesteld wordt om te voorkomen dat mensen zich massaal gaan verplaatsen. Dus komen ze me niet bezoeken. Maar dat accepteer ik: ik begrijp de reden. We moeten wachten tot de situatie verbeterd is.
Videobellen
Mijn kleinkind is nog jong. Ik maak me erg zorgen om hem. Ik ben oud: ik vind het niet zo erg als er iets met mij zou gebeuren, maar ik wil dat hij de kans krijgt om op te groeien. Ik leer hoe je kan videobellen, zodat ik met mijn kinderen en kleinkinderen kan praten zolang we elkaar niet in het echt kunnen zien. Het is beter dan niets. Het helpt me om me niet te veel zorgen om hen te maken.
Minder inkomen
Sinds de uitbraak heb ik minder werk en minder inkomen. Ik werk voor een kledingfabriek en de bestellingen zijn gehalveerd, heel heftig. Zolang de crisis voortduurt, blijven de mensen thuis en geven minder geld uit. De fabriek verkoopt minder producten, dus sturen ze mij minder bestellingen.
Dure mondkapjes
Mondkapjes zijn onmisbaar in deze pandemie, maar ze zijn duur en moeilijk te vinden op de markt. Ik kan ze niet vinden in de winkels bij mij in de buurt. Ver weg gaan van waar ik woon, is voor mij ook niet gemakkelijk.
Het verhaal van Supin is ingezonden door HelpAge International, een netwerk van organisaties die zich inzetten voor oudere mensen in 85 landen, overal ter wereld. Het HelpAge-netwerk ondersteunt zo miljoenen ouderen om een veilig, gezond en waardig leven te leiden.
To read Supin’s story in English, please click here.