Ondanks dat ik tot de risicogroep behoor, ben ik niet echt bang

Ron (73), uit Den Haag

Een moeilijke tijd

Deze tijd is moeilijk. Ik ben net zo’n slachtoffer van de hele situatie als alle anderen in Nederland. Het is verschrikkelijk, maar ik heb ook mijn bedenkingen. Ik ben zeker geen complotdenker, maar misschien dat er toch wel een grootheid achter zit. Tegen mijn vrouw zei ik: ‘Na de verkiezingen in Amerika wordt het allemaal een stuk minder met corona.’

Ik amuseer me goed

In de eerste periode was ik jarig, maar een verjaardagsfeest of even naar de winkel, het is er allemaal niet meer bij. Gelukkig amuseer ik mij thuis goed. Mijn vrouw werkt drie dagen thuis en twee op kantoor. Dat is wel gezellig.

De mensen zie ik niet veranderen. Ik zie ze namelijk niet meer. Kijk, we gingen vroeger met grote regelmaat bij een goede kennis op visite, maar dat gebeurt niet meer. Je weet niet met wie zij in aanraking zijn gekomen. Mijn dochter zit in de muziek, ze treedt buiten nog op. Dan mogen er 30 mensen naartoe, maar daar ga ik niet meer naartoe.

Een plastic masker

Ik ga de drukte niet opzoeken, blijf alert en op de veilige afstand van anderen. Op internet heb ik een plastic masker gekocht en dat vind ik een prima ding. Het is een masker met een soort brillenpootjes achter je oor. Dat geeft een lekkerder gevoel. Je kunt gewoon blijven ademen en hij beslaat niet. Dat is erg fijn, want ik heb een bril. Bovendien vind ik hem wat persoonlijker. Overal waar je komt zie je mensen praten, maar je ziet het gezicht niet. Mijn masker zal ook wel niet goed zijn, want kennelijk zijn ze allemaal niet meer goed. Maar ik vind het prima op dit moment.

We overleven niet alles

Ondanks dat ik tot de risicogroep behoor, ben ik niet echt bang. Ik heb al zoveel virussen in mijn lijf gehad en daar ben ik op wonderbaarlijke manier altijd weer bovenop gekomen. We overleven natuurlijk niet alles. Op een gegeven moment gaat het licht uit, maar ik ga het niet opzoeken.

De feestdagen

Ik zie wel hoe het met de feestdagen gaat. Dat wordt ook een festijn van hier tot ginder. Sinterklaas wordt sowieso ook al niets. Zeker is dat het een ander jaar wordt dan het jaar hiervoor. Tegelijkertijd is het allemaal gissen over hoe we er over twee maanden voorstaan. Tegen de tijd dat het allemaal voorbij is, gaan we weer een borrel drinken. Dat duurt nog wel even, maar dan smaakt hij vast nog lekkerder!