Als ik corona een cijfer moet geven dan is het een 5

Nelly (79) en Kees (83) wonen in Noordwijk aan Zee

Viva España

We zijn net terug uit Ibiza. Het waren heerlijke dagen en we hebben erg genoten, en zeker van de paella met zeebaars in zoutkorst. Iedereen loopt daar op straat met een mondkapje op. Zelfs de bediening in restaurants heeft mondkapjes op. Ook is daar nog steeds een avondklok, die om 23.00 uur in gaat.

Niet benauwd ondanks COPD

Kees: Eind oktober heb ik corona gehad. Als ik corona een cijfer moet geven dan is het een 5. Ik was niet doodziek en heb enkel in het begin wat koorts gehad. Iedere dag werd mijn zuurstof gemeten. Ik ben gelukkig niet benauwd geweest, ook al heb ik COPD. Wel had ik geen eetlust, geen smaak en was ik erg moe. Ik heb zelfs tien dagen in bed gelegen. Toen ik eenmaal weer in de kamer zat en onze schoondochter kwam langs, toen werd ik emotioneel. Zij trouwens ook.

Lang leve Netflix

Nelly: Toen we het bericht kregen dat Kees positief was, was ik wel even bang voor wat zou gaan komen. Gelukkig heb ik heel veel steun aan Angenita (red: schoondochter) gehad. Verder heeft Netflix me door de periode dat Kees ziek was gesleept. Daarvoor kende ik dat eigenlijk niet.

Vaccinatie

Nelly: Gelukkig hebben we nu allebei twee vaccinaties gehad. Na de tweede vaccinatie ben ik een dag wat grieperig geweest. Nu steeds meer mensen zijn gevaccineerd en corona en alles eromheen wat weg ebt, maken we ons er geen zorgen meer over. Dat was aan het begin van corona wel anders, toen werd ik al angstig van het doen van boodschappen.

Samen staan we sterk

We hebben van de maatregelen eigenlijk weinig last gehad. Enkel dat wat winkels dicht waren en je bijvoorbeeld niet zomaar even naar de doehetzelfwinkel kon. We hebben de corona periode ook niet als eenzaam ervaren. We zijn samen en nog mobiel. Iedere dag wandelen we even. Verder zitten we graag buiten.

Dol op honden

Kees: Waar we ook van genieten is van de hondjes van de kinderen en bekenden die vaak bij ons over de vloer komen. Ik heb zelfs een vaste oppasdag. Ja, ik ben echt dol op honden. Toen twee jaar geleden Timber overleed, was ik daar zeker wel zes weken echt ziek van. Nog langer dan van corona!