Het wordt wat eentonig maar toch wen je aan dit ritme

Job (51) uit Sassenheim

Groot aanpassingsvermogen

Ik werk vier dagen per week voor een verzekeringsmaatschappij. Binnen één dag wisten wij als bedrijf te regelen dat 160 mensen vanaf thuis konden werken. Dit doen we nog steeds. Voor mij misschien een iets minder grote verandering dan voor anderen, omdat ik daarvoor al twee van de vier dagen vanaf huis werkte. De avonduren besteed ik aan sporten, fietsen, wandelen met de hond en buiten zijn. Het begint wel wat eentonig te worden maar aan de andere kant merk je ook een groot aanpassingsvermogen. Je went aan dit ritme zo langzamerhand.

Alle kasten opgeruimd

Sociaal gezien heeft corona een en ander flink beperkt. Ik ben trainer bij voetbalvereniging Ter Leede en voor de coronacrisis was ik daar zes dagen per week druk mee. Dat viel helemaal weg, dat was wel even wennen. Je ziet veel minder mensen en houdt eigenlijk je eigen gezinnetje over die je veel ziet en spreekt. Wel had ik meer tijd om te sporten en voor andere hobby’s. En zoals bij veel mensen het geval is, is de tuin netjes en zijn inmiddels alle kasten in huis keurig opgeruimd.

Overkill aan corona-informatie

Tijdens deze pandemie wordt er op vrijwel elk nieuwsitem op televisie over corona gesproken. In het begin interessant, maar later was het voor mij een ‘overkill’ aan informatie. Zeker als je bedenkt dat veel meningen zijn gebaseerd op (wetenschappelijke) aannames, omdat we nog lang niet alles van het virus weten. Wat mij verder opvalt is dat een zeer groot deel van Nederland zich mijns inziens goed aan de maatregelen houdt.

Zorgen om het najaar

Ik denk dat de versoepelingen van de maatregelen voor nu een prima stap is, en gezien de omstandigheden (minder coronagevallen) ook een terechte. Hierdoor merk je al wel dat het coronavirus bij de Nederlandse bevolking iets minder leeft. Ik maak mij best zorgen om wat er dit najaar/deze winter gaat gebeuren als het weer wat kouder wordt en mensen eerder ziek worden. Zal corona dan weer om zich heen grijpen? Ik hoop niet dat we een nieuwe pandemie krijgen met wederom alle nadelige gevolgen van dien.

Het voetbalgebeuren

Ik heb zin om weer vrienden op te zoeken, om gezellig samen te zijn op terrasjes, en lekker uit eten te gaan… Verder kijk ik uit naar het voetbalgebeuren, zowel voor mezelf als trainer als voor de nationale en internationale competities op televisie.