Het stokje van de “levensboom” heb ik reeds overgedragen

Jan (74) uit gemeente Voerendaal, getrouwd en gepensioneerd  

Einzelgänger

Ik leef mijn leven thuis en ik heb het hier naar mijn zin. Ik ben niet zo afhankelijk van sociale contacten. Ik ben meer een einzelgänger die veel hobby’s heeft, filosofeert en gelukkig is met stilte. Er is wel wat veranderd in deze periode: ik krijg minder familiebezoek en dat vind ik fijn. Onze kleinzoon mag wel komen hoor, hij is hier net tien dagen geweest. Ik heb in die dagen een gigantische hoeveelheid filmpjes van hem gemaakt, die kan ik nu terugkijken.

Robothelm

Ik heb er over nagedacht een robothelm te maken. Een die je helemaal over je hoofd kunt zetten met een luchtfilter. Ik dacht: ‘Moet ik dat wel doen? Als ik hem opzet naar de supermarkt dan krijg ik natuurlijk een boete van een BOA omdat het een robothelm is en geen mondmaskertje.’ Ik heb hem niet nodig en dus niet gemaakt.

Karma

Ik heb een alternatief wereldbeeld, geïnspireerd op de esoterische wijsbegeerte. Al klinkt het vreemd: ik gooi geen onzin de wereld in, al lijkt het een beetje op complotdenkerij. Als iemand mij weet te overtuigen om mij anders te laten denken, dan ben ik de eerste die zijn mening opzij zet. Iedereen heeft gelijk en ongelijk tegelijkertijd. Ik meen dat de wet van Karman een grote rol speelt ook in deze tijd. Karma, bij actie ontstaat automatisch een reactie: oorzaak en gevolg. Gaan mensen bijvoorbeeld massaal met een vliegtuig op vakantie, dan is het heel logisch dat het virus zich snel over de wereld verspreidt. Worden we dan geconfronteerd met een pandemie dan is het verstandig om in isolatie te gaan. Het natuurlijke gevolg: vliegtuigmaatschappijen gaan failliet. Maar wat doet Rutte: die geeft subsidie! Tegen zijn eigen liberaal principe in. Dat is dus tegennatuurlijk. Even later vraagt hij de mensen niet op vakantie te gaan. Dat is nu “beleid”, er is niet over nagedacht.

Natuurlijke reiniging

Een storm in het najaar breekt dode takken af, zieke bomen waaien om: dat is een vernieuwing van de natuur waardoor het nieuwe leven weer door kan gaan. Zo zie ik het ook met corona. Wie er nu overlijden zijn voornamelijk de zieken, ouderen en mensen met obesitas. Corona wordt door de natuur “bewust” gebruikt als een grote natuurlijke reiniging om het evenwicht in de wereld te herstellen. De sterfte bij de gezonden en niet-ouderen is verwaarloosbaar. Men wordt wel snel besmet, maar dat veroorzaakt een natuurlijke immuniteit die miljoenen malen beter is dan vaccinaties. De mondiale machten zijn doorgeslagen, het is niet menselijk meer.

Dan zegt de overheid: allemaal een mondkapje voor en isolatie. Dat vind ik dom. Natuurlijker zou zijn ‘gewoon doorleven’ en het immuunsysteem versterken met voedingsadviezen, additieven en medicijnen. Dan krijg je wel sterfte, maar belangrijker is dat we het leven van de niet-ouderen niet afnemen.

Filosofieclub

Ik heb een filosofieclub, vier man, we komen af en toe bij elkaar. Dan lezen we een stuk in een boek, nu over bewustzijn, en spreken hierover. Als we bij elkaar willen komen, moeten we even kijken hoe we dat doen. Zijn we met teveel mensen? We vallen in de risicogroep, de jongste is 69 en de oudste 89. De jongste heeft een keer overgeslagen vanwege hoesten. Gelukkig maar, hij had corona. Niet veel last van gehad. Hij telt niet mee bij het aantal: hij is immuun (vinden wij). Maar de oudste, die elke dag een handvol pillen slikt, was bijna dood gegaan. Je kan dan zeggen: ‘de natuur heeft hem opgeruimd’. Zelf zegt hij: op een zeker moment wordt iedereen uitgegumd. Dan blijft er alleen een grafsteen over. Ik neem het vaccin niet. Ik had liever wat medicijnen gehad zoals vele artsen en deskundigen zeggen.

Ik zit eigenlijk al in zelfisolatie. Word ik ziek, dan ga ik dood. Daar ben ik niet bang voor. Het stokje van de “levensboom” heb ik reeds overgedragen. Voor geïnteresseerden verwijs ik graag naar symboliek van de mythe van Isis en Osiris en het takje van de levensboom bij de verwekking van Horus.