Mijn soortgenoten zijn allemaal schijtbenauwd

Ineke (87) uit Waddinxveen, weduwe. 

Dagelijks leven

Normaal bridge ik twee, drie keer per week, maar dat is nu even stilgezet. En ik kan nu ook niet een vriendin bezoeken. Dat is in verband met mijn leeftijd niet geschikt. Ze hebben aangeraden dat ik zoveel mogelijk thuis moet blijven, dus dat doe ik. Mijn appartement is heerlijk en ik zit graag in de zon op mijn terras of voor het open raam. Ik lees een boek en kijk tv. De toestanden rondom corona volg ik op de voet, het is allemaal heel interessant wat er gebeurt. Verder doe ik een boodschap en dat is het. Maar nu is het bij onze Albert Heijn zo dat ze dat liever niet hebben. Dat was een hele akelige situatie. Kijk ze vragen mijn leeftijd niet, maar ze zijn zo moeilijk en onnozel met ouderen en boodschappen. Er was zelfs een jongeman die met een of andere lap de karretjes zat te bewerken. Dus ik heb snel mijn boodschappen gepakt en ben naar huis gegaan. Ze nemen het allemaal serieus. En als leek kan je niet overzien of dat ook echt zo moet.

Winkeluurtje

Dat winkeluurtje vond ik vrij lachwekkend. Ik was van plan om te gaan, maar ik werd om 8.15 uur wakker en toen was het weer over. Ik vind het een beetje flauwekul. Als je je verstand gebruikt kun je best even een boodschapje halen.

Angst

Mijn soortgenoten kom ik nu niet tegen. Ze zijn allemaal schijtbenauwd. Ik niet, maar ik ga ook niet dicht op de mensen staan. In mijn appartementencomplex kom ik ook geen mensen tegen. Bang dat ik ook besmet raak, ben ik helemaal niet. Als je ziek wordt kan dat heel beroerd zijn, nou dat zien we dan wel weer. Wat dat betreft ben ik heel makkelijk. Ik kan me er echt niet over opwinden. Zo hysterisch als de mensen doen, kijk eerst maar eens of je ziek wordt. En als je ziek wordt, zie je wel weer. Het is toch geen leven om voortdurend bang te zijn? Ik ben voorzichtig. Maar het is wel goed. En er zijn mensen die heel benauwd zijn. Niet dit, niet dat. Ik stoor me aan het overdreven gedoe. Ik heb een goede vriendin en die is zo hysterisch en dan denk ik: ‘Hou toch op’. En ze zegt: ‘Doe jij wel dit en wel dat?’. Misschien ben ik wel te gemakkelijk, dat kan best.

Tips

Uitkijken, uitkijken, voorzichtig zijn en afstand houden, laat vriendinnenclubjes maar even zitten en neem een voorraadje eten in huis. Dan hoef je ook niet elke dag de deur uit.