Eigenlijk is ons leven niet zo heel veel veranderd

Helma (79) uit Venray, getrouwd

We hebben het fijn samen

Mijn man Pieter en ik wonen zelfstandig en hebben het heel fijn samen. Pieter heeft dan wel Alzheimer, maar lichamelijk en geestelijk is hij nog goed. Ik moet hem wel aansturen, maar hij stofzuigt nog en doet de tuin. Eigenlijk doet hij alles wat ik hem vraag. Gelukkig hoeft Pieter niet naar de dagopvang. Ik vind het fijn dat ik het niet uit handen hoef te geven en dat ik het zelf nog aan kan.

Een betrokken buurt

In het begin van corona heeft onze dochter ons geholpen. Ze deed de boodschappen en bracht die dan langs. Dan maakten we ook een wandeling en konden we wat kletsen. Onze dochter heeft het namelijk niet altijd makkelijk omdat ze als zzp’er weinig werk heeft. Nu doe ik zelf weer de boodschappen, met een mondkapje op en regelmatig handen wassen. Verder hebben we een betrokken buurt, en doen we zo nu een bakkie koffie bij elkaar.

Jezelf en anderen beschermen

Ik maak me momenteel weinig zorgen. Wel pas ik goed op. Eigenlijk is ons leven niet zo heel veel veranderd. Het enige is dat je nu niet spontaan bij elkaar aan gaat. Je wilt jezelf en anderen beschermen tegen het virus. Ik denk dat dit alles het leven blijvend verandert, ook qua handen wassen.

Geluksmomentjes

We zijn blij met het fijne contact dat we wekelijks met onze zoon en dochter hebben. We passen soms bij onze zoon op de katten, dat is een leuke afwisseling in coronatijd. Verder wandelen en fietsen we veel samen. En we kijken graag tv, zoals omroep MAX, Eén tegen 100, praatprogramma’s en dat nieuwe programma wat voorheen Mathijs van Nieuwkerk deed. We ervaren dat als geluksmomentjes. Aan het begin van corona hebben we trouwens een puzzel van 1.000 stukjes gekocht. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar de puzzel is nog niet af. Mijn man vindt denksportpuzzels ook erg leuk.

Prima maatregelen

Al met al ervaren wij corona persoonlijk niet als heel negatief. Ik leef mee met de mensen die hun baan zijn verloren en het financieel moeilijk hebben. We kunnen ons ook prima vinden in de maatregelen. Ik denk dat het ook nodig is om er vanaf te komen. Wat boffen we toch dat we in Nederland niet de verplichting hebben om binnen te blijven. Dat zijn ook geluksmomentjes.