In plaats van de familie kwam corona

Frans (71 jaar) uit Den Haag, getrouwd

Voorlopig maar niet met het vliegtuig

Onze drie kinderen en zes kleinkinderen wonen in Engeland, en hebben we sinds Kerst niet meer gezien. Ze zouden allemaal met Pasen komen, maar ja …. toen kwam corona in plaats van de kinderen. Ook hadden we een tripje naar het nieuwe huis van onze zoon bij Manchester gepland, maar dat is natuurlijk ook uitgesteld. We hopen dat we in oktober kunnen gaan. Want zodra we Engeland weer in mogen, dan gaan we. Maar voorlopig niet met het vliegtuig. Met de auto en de Eurotunnel lijkt me een beter plan.

Voorzichtige stappen op sociaal gebied

Met alle kinderen en kleinkinderen in Engeland hebben we nu een ander contact. We Face-timen en Zoomen. Wat betreft andere sociale contacten, ja die zijn opgedroogd. Hoewel we nu voorzichtig weer wat afspreken. We houden daarbij natuurlijk de 1,5 meter afstand in acht. Ik zie wel dat met name jonge mensen hier niet al te veel rekening mee houden.
We maakten normaal gesproken veel gebruik van het openbaar vervoer, maar dat is nu onnodige risico’s lopen. We proberen ons gezond verstand te gebruiken en zoveel mogelijk infectiehaarden te vermijden. Dus bijvoorbeeld niet met z’n allen in het museum de Nachtwacht bekijken.

We zijn bevoorrecht

We pendelen tussen ons huis in Schin op Geul en ons huis in Den Haag. Op beide plaatsen kunnen we uitstekend wandelen in een prachtige omgeving. Dat doen we minstens een uur per dag. We moeten wel fit blijven. Boodschappen doe ik al om 07.00, dan is het rustig en zijn de schappen vol. We komen de dagen prima door. We lezen elke dag drie tot vier kranten, ook de Engelse. Verder kijken we wat tv, vooral de BBC. Maar om eerlijk te zijn, we worden niet vrolijk van de Engelse politici. In Nederland hebben we het trouwens redelijk goed gedaan met maatregelen en de intelligente lockdown.

Goed vertoeven in Nederland

Mijn vrouw Mariëtte en ik zijn op leeftijd, we behoren wat dat betreft tot de risicogroep, maar zo voelen we ons niet. We leven gezond en voelen ons fit. We zijn voorzichtig, maar niet paranoïde, we wassen vaker onze handen en we houden rekening met mogelijke risico’s. Maar we zitten zeker niet bij de pakken neer. Als we niet naar Engeland – of welk ander land dan ook – kunnen, dan gaan we deze zomer in Nederland op pad met onze boot. Het is hier goed vertoeven, en de eigen economie en horeca steunen is ook geen overbodige luxe.