Ik heb ruim zeventig kilo paaseitjes om uit te delen

Annet (31) uit Nijmegen, woont samen met haar vriendin

Iets positiefs doen

Bij mij in de buurt staan een hoop seniorenwoningen. Het leek me leuk om voor die mensen iets positiefs te doen. Zelf werk ik als docent op een basisschool, op dit moment kan ik gewoon minder uren werken dan normaal, dus ik was voor mezelf op zoek naar een andere manier om me nuttig te maken. Ik ben kleine pakketjes met paaseitjes gaan inpakken en heb een e-mailadres aangemaakt voor mensen die eventueel hulp nodig hebben. Deze ben ik eerst bij seniorenwoningen bij mij in de buurt in de bus gaan gooien.

Nu geen hulp nodig

Ik kreeg direct veel reacties. Vooral veel van mensen die zeggen dat ze het initiatief waarderen, dat ze nu nog geen hulp nodig hebben, maar dat ze me weten te vinden. En ook van mensen die wel willen helpen, mochten er te veel hulpvragen komen. Ik vind het mooi om te zien hoe dit buren ook weer soort van samen brengt en dat er bereidheid is om elkaar te helpen. Na een dag pakketjes in brievenbussen stoppen was het erg leuk om de volgestroomde mailbox te lezen, vol met leuke, lieve en hartverwarmende reacties. Mensen geven aan dat ze het heel erg waarderen dat er aan ze gedacht wordt en dat er moeite voor ze wordt gedaan. Het is erg fijn om met een klein gebaar mensen het gevoel te geven dat er naar ze omgekeken wordt.

Geëxplodeerd

Ik vond het eigenlijk zo leuk om te doen, die paaseitjes bezorgen bij ouderen in de buurt, dat ik een aantal supermarkten af ben gegaan om te vragen of ze misschien eitjes zouden willen doneren, zodat ik ze bij nog meer mensen kon bezorgen. Nou, dat heb ik geweten! Ik kreeg al ruim vijftig kilo eitjes van supermarkten en groothandels. Samen met de twintig kilo die ik zelf al had gekocht, heb ik dus ruim zeventig kilo om uit te delen. Genoeg voor bijna 1.500 pakketjes. De hele woonkamer lag vol met dozen eitjes, zakjes, kaartjes en paasstickers. Inmiddels kan ik, naast de ouderenvoorzieningen, bijna de hele wijk meenemen! Ik kreeg zelfs een berichtje van iemand die de wijkkrant schrijft, of hij er een stukje over mocht schrijven, en vanmorgen stond ik zelfs in dagblad De Gelderlander. Wat begon als een klein projectje om iets positiefs te doen, is dus behoorlijk geëxplodeerd. Voorlopig ben ik dus lekker bezig!

 

Annet zou de actie graag uitbreiden om alle ouderenvoorzieningen in Nijmegen van paaseitjes en een leuk berichtje te voorzien. Als er winkeliers zijn in de omgeving Nijmegen die paaseitjes kunnen missen, neem dan contact op met Annet via e-mail.