Het wachten is op inentingen. Wat zal dan het nieuwe normaal zijn?

Alie (76) en Dirk (81) uit Noordwijk, samenwonend

Corona werd haar fataal

We waren op vakantie in Aruba toen we voor het eerst over corona hoorden. Het leek toen allemaal nog mee te vallen. Terug naar huis gaan was toen nog geen probleem. Hoe anders is dat daarna geworden, toen corona ook in Nederland toesloeg. Mede door de verspreiding in de skigebieden. Een dochter en kleindochter hadden door de wintersport milde coronaklachten. Gelukkig zijn ze daar goed doorheen gekomen.

Alie: Een vriendin van mijn zus was minder gelukkig. Helaas werd corona haar fataal.

Disco is verleden tijd

Zelf zijn we niet bang om corona te krijgen. Soms vergeten we het gewoon, en dan vooral het houden van de anderhalve meter afstand. Dat we qua leeftijd tot een risicogroep behoren, daar zitten we niet mee. Er is ook niet zo heel veel veranderd. Je gaat op deze leeftijd toch minder de deur uit dan de jeugd. De disco, dat is voor ons sowieso verleden tijd. Je moet je aanpassen en kijken naar dat wat je nog wel kan, in plaats van wat je nu even niet meer kan.

We maken er wat van

We zitten veel op ons balkon, lekker naar mensen kijken. De afgelopen drie maanden zijn we er veel met de auto op uit geweest. Een palinkje eten bij Everleens aan het water in Burgerveen, een ritje langs de Amstel en met een deken en picknick naar Hoek van Holland. Ook hebben we elk bollenveld in de buurt wel gezien. En zodra het weer mocht, zijn we twee nachtjes naar Vlissingen gegaan. Ontbijten mocht in het restaurant van het hotel, ’s middags ergens een vissie eten en op een bankie zitten, en ’s avonds met een wijntje op de kamer tv kijken. We maken er wel wat van.

In ere hersteld

De kinderen en kleinkinderen hebben we gedurende de afgelopen periode gewoon bezocht. Al hielden we wel rekening met de gewenste afstand. Normaal kwamen de ‘jongens’, vrienden van Dirk, iedere week over de vloer. Dat hebben we pas sinds de versoepeling weer in ere hersteld.

Hangen aan de douchestang

Bewegen doen we ook nog genoeg.

Dirk: In plaats van wekelijkse bezoekjes aan de golfbaan en de sportschool, doe ik nu iedere ochtend thuis wat oefeningen. Staand, liggend, een minuut op mijn kop staan en hangen aan de douchestang, het lukt me allemaal nog. Ook fiets ik graag. Verder wandelen we veel, ook over strand. Gelukkig is het weer erg goed geweest.

Geouwehoer op tv

Van dat corona-geouwehoer op tv, daar word je soms niet goed van. Voetbal op tv, dat zou weer fijn zijn.

Dirk: voetballen is een deel van mij. Ik heb ongeveer veertien seizoenen in het eerste van Noordwijk gespeeld [zie foto hieronder]. Toen ik trouwens een jaar of tien was kreeg ik tijdens het voetballen te horen dat ik niet zo moest ‘rouzen’, oftewel niet zo ruw moest spelen. Dat leverde mij de bijnaam De Rous op. Ik denk dat in Noordwijk meer mensen mijn bijnaam kennen dan mijn achternaam.